Outdoor competitie

De outdoor mencompetitie wordt in het zomerseizoen verreden in het noorden van het land. In de klasse BB t/m ZZ wordt er gestreden om een plaats in de finale op het prachtige Concours Hippique te Rijs.


Horses2fly KFPS Outdoor Mencompetitie 

De outdoor mencompetitie is in 2007 in het leven geroepen als competitie voor uitsluitend Friese paarden. Er is een groeiende belangstelling voor de mensport en het Friese paard is bij uitstek geschikt voor deze tak van sport. In de loop van de jaren zijn er steeds meer Friese paarden te zien op reguliere menwedstrijden en ook op het hoogste niveau vallen de Friese paarden op. Ook in de Horses2fly KFPS mencompetitie neemt het deelnemers aantal, met name in de hogere klassen, toe.

Deelnemers aan de competitie dienen te beschikken over een paard dat staat ingeschreven bij het KFPS en een KNHS startkaart voor de mendressuur te bezitten. Er wordt gereden in de mendressuur enkelspan en dubbelspan in de klassen B t/m ZZ. Deelnemers aan de competitie dienen minimaal deel te nemen aan 3 selectiewedstrijden maar mogen meer wedstrijden rijden. De selectiewedstrijden worden verreden in Oudega, Koudum, Oldeholtpade, Garijp en Drachten. De 6 beste scores tellen mee voor het klassement. De selectieproeven tellen voor 40% mee voor de einduitslag. De finaleproeven zijn verplicht. Ze worden verreden in Harich op de eerste zaterdag in augustus tijdens CH Rijs en tellen voor 60% mee in de einduitslag. De kampioenen worden gehuldigd in de hoofdring, ontvangen een kampioenslint, statiedeken en medaille. En ook is er een mooie prijs voor de overall kampioen, De Bronzen Menner aangeboden door Camping Tersoal/ Stal fan Bangazathe/ Fam. Reiding.

Menwedstrijden staan bekend om hun gezelligheid, sportiviteit en gemoedelijke sfeer. Het is zeker de moeite waard om een menwedstrijd te bezoeken!